LEMOEN - KOEK
KLITS GOED SAAM:
3 Eiers 1k Suiker
MENG MET EERSTE MENGSEL:
1½ k meel1½ t bakpoeier
SMELT SAAM EN VOEG BY:
3 Eetl margarien ¾ k melk
Ek het 'n knippie sout en 5ml vanilla essence en so 3 druppels lemoen essence by gegooi
METODE:
Gooi in 'n gesmeerder bak en bak 25 – 30 min by 180ยบ
STROOP:
1k water1½ k suiker
1e marg
1 kop lemoensap
1 eetl gerasperde lemoenskil
METODE:
Kook water, suiker en margarien
5 min saam. Laat afkoel en voeg by 1k lemoensap en 1e gerasperde lemoenskil.
Druk gaatjies in koek en gooi oor koek.
Wenk:
Sny die koek klaar
op in blokkies voordat jy die stroop oorgooi dan trek die sous lekker in.Lemoentyd... druk lemoene uit en vries die sap, dan kan jy heeljaar lekker smul aan lemoenkoek
No comments:
Post a Comment