Krummel-appeltert
LEWER 1 TERT VAN 24 CM
KORS
120 g botter
125 ml (½ k) suiker
1 eier
2 ml (½ t) vanieljegeursel
500 ml (2 k) koekmeel
10 ml (2 t) bakpoeier
knippie sout
VULSEL
1 blik (385 g) tertappels
30 ml (2 e) bruinsuiker
fyn kaneel vir oorsprinkel
Voorverhit die oond tot 200 °C. Smeer ’n tertpan of veerklamppan van 24 cm.
- KORS Verroom die botter en suiker saam tot lig en donsig. Voeg die eier en vanieljegeursel by en klits goed.
- Sif die meel, bakpoeier en sout saam en roer by die mengsel in om ’n sagte deeg te vorm.
- Draai die deeg in waspapier toe en laat 20 minute in die yskas rus.
- Deel die deeg in 2 helftes. Druk die een helfte op die boom van die pan vas en plaas 20 minute in die yskas.
- VULSEL Meng die tertappels en suiker en skep oor die deegkors.
- Sprinkel ’n bietjie kaneel bo-oor. Rasper die res van die deeg bo-oor en bak 25 minute in die oond tot goudbruin.
No comments:
Post a Comment