Maklike resep vir daardie vleislose dae.
Lensiebobotie
500 g
bruin lensies
2
snye brood
1 k
melk
1 ui,
opgekap
2
knoffelhuisies, fyngekap
3 e
olie
1 e
kerriepoeier
1 t
borrie
¼ t neutmuskaat
1 e
tamatiesous
4 e
blatjang
2 t
appelkooskonfyt
Sout
en peper
2
eiers, geklits
5
loerierblare
Kook
lensies in genoeg sout water tot sag, maar nie pap nie. Dreineer.
Week brood in melk en plaas eenkant.
Braai ui in olie to sag. Voeg
knoffel by en roer deur. Voeg Kerrie,
borrie en neutmuskaat by uie en roerbraao vir ‘n minuut op lae hitte. Draai hitte laer en voeg gaar lensies
by. Druk melk uit die brood, krummel en
voeg brood by die lensiemengsel. Hou
melk eenkant. Voeg tamatiesous,
blatjang en konfyt by en roer deur. Prut
saggies vir 20 minute. Roer sodat dit
nie aanbrand nie. Geur met sout en
peper. Verhit oond tot 180C. Skep mengsel in gesmeerde oondbak en maak
gelyk bo-op. Druk lourierblare in die
mengsel. Klits uitgedrukte melk by eiers
en giet oor lensiemengsel. Bak vir 30
minute tot goudbruin.
No comments:
Post a Comment