Ek kan onthou hoe my ma altyd die lekkerste koeke kon bak, die middel was altyd gebul met "lemon curd".
Maklike as maklik kan dit nie wees om te maak nie
Suurlemoensmeer
100g (110 ml) botter / bakmargarien (gebruik botter vir 'n meer DEKADENTE eindproduk!)
sap van 2 groot suurlemoene
fyngerasperde geel skil van 1 suurlemoen
225g (275 ml) witsuiker
3 groot eiers
Mikrogolf die botter/marg 1 minuut onbedek in 'n diep mikrogolfbak op
HOOG (100% krag). Voeg suiker, suurlemoensap en -skil by en roer goed om die
suiker op te los. Klits eiers en roer by.
Mikrogolf 4 minute onbedek op HOOG (100% krag) en roer elke minuut.
Mikrogolf daarna nog 30 sekondes en toets of dit dik genoeg is: as jy 'n
metaallepel in die mengsel steek en uithaal sal daar 'n dikkerige lagie aan die
agterkant van die lepel vassit. (Onthou: die suurlemoensmeer word dikker namate
dit afkoel.)
Gooi warm smeer in skoon, gesteriliseerde botteltjies. Bedek met 'n stukkie waspapier (om te keer dat suur met metaaldeksel reageer) en draai die deksel styf vas.
Lewer ong. 500 ml smeer
No comments:
Post a Comment