Ek verlang sommer vandag na my ma as ek die piesangbrood ruik, sy het altyd die lekkerste piesangbrood gemaak.
Elsa se Piesangbrood
2 (150ml) piesangs2.5ml koeksoda
100ml kookwater
2 medium eiers
50ml sonneblomolie
5ml vanieljegeursel
500ml koekmeel
10ml bakpoeier
2.5ml sout
100ml bruinsuiker
50ml rosyne, optioneel
125ml pekanneute, optioneel
Voorverhit die oond tot 180
grade. Druk die piesangs fyn. Roer die koeksoda en kookwater by en laat dit
afkoel. Klits die eiers, olie en geursel
saam en roer dit by die piesangpuree.
Meng die meel, bakpoeier, sout, bruinsuiker, rosyne en neute en roer dit
by. Skep dit in 'n gesmeerde
broodpannetjie. Bak vir 45 tot 60
minute.
Strooi kaneelsuiker oor die deeg
voordat die broodjie gebak word.
Rosyne kan vervang word met
dadels of koekvrugte.
Pekanneute kan vervang word met
enige ander neute van jou keuse.
Broodjie kan gevries word.
No comments:
Post a Comment