Maretha se 4 x 4 Konfyt
Ek het hierdie heerlik konfyt
die eerste keer
by "Jongsus" ge-eet
en kon net nie anders
om self daarmee te
gaan eksperimenteer nie
Bestandele:
600g suiker1kg vrugte (bv perske, peer, druiwe en appel)
Water (indien die vrugte genoeg vog het is dit nie nodig nie)
Metode:
Was
die vrugte deeglik
af. Verwyder die skil van die vrugte en haal pitte uit.
Gooi vrugte en suiker in pot.
Verhit dit op
‘n lae hitte tot
die suiker gesmelt
het. Laat dit dan vinnig kook tot vrugte helder en deurskynend is en die stroop dik is.
Bottel en verseël dit.
WENK:
Dink aan die lekker kombinasies
jy met
die volgende
kan maak: appels, pynappel,
peer, perske, koejawel,
vye, aarbei, piesang,
ens
Sommer 'n maklike manier om die botteltjie te versier met 'n cupcake liner en 'n mooi lintjie
Om die label van die bottel te verwyder sit die bottel in warm seepwater vir 'n rukkie.
Om die halstarrige gom te verwyder, probeer die volgende:
Smeer peanutbotter op – laat staan vir rukkie en vee af.
Spuit doom op
Smeer sunlight liquid op – laat staan vir ‘n rukkie en was af onder kokende water
No comments:
Post a Comment