Christa se Gestolde Wortelslaai
Berei die slaai die aand voor die tyd, almal gaan jou vra vir die resep
Bestandele:
1 blik (440g) fyngemaakte pynappel1 pakkie (80g) suurlemoenjelliepoeier
100g (125ml) witsuiker
1ml Sout
200g (500ml) fyn gerasperde, geskilde Geelwortels
125ml Room
Geelwortelrepies, pynappelstukkies en pietersielie vir garnering
Metode:
Dreineer die pynappel en vul die sap met water aan tot
250ml. Verhit dit tot kookpunt en los die jelliepoeier daarin op.
Laat dit afkoel tot dik,
maar nie styf gestol nie.
Klits die dik jellie tot romerig. Klits die suiker bietjiesgewys by en dan die sout. Meng die pynappel
en wortels
en vou dit liggies
by die jellie
in. Klits die room tot styf en vou dit ook by
die mengsel
in.
Spoel ‘n middelslag-slaaivorm met koue water uit. Gooi die slaaimengsel daarin en plaas dit in die koelkas om te stol.
Om
te ontvorm: Druk die rand van die slaai versitig
van die vorm los. Hou die vorm ‘n paar tellings in warm water. Plaas ‘n slaaibord oor die vorm en keer dit dan om sodat die slaai op die bord kan uitgly.
As dit
steeds aan die vorm vaskleef,
hou dit onderstebo
en druk die
rand liewer versigtig
met die vingers
sodat daar lug tussen die slaai en
die vorm kan kom.
Garneer die slaai soos verkies. Hou dit in
die koelkas
tot net voor opdiening.
No comments:
Post a Comment