Wednesday, 20 July 2016

JJ en Pieter se Gevlekte Hoender oor die kole




JJ en Pieter se Gevlekte Hoender oor die kole
 
'n Wye verskeidenheid gevlekte hoenders in allerhande marinades is deesdae beskikbaar, maak seker jy kyk na die vervaldaum voor jy die hoender koop.
 
Bestandele:

1 groot gemarineerde gevlekte Hoender

Metode:

Braai die hoender oor matige kole tot gaar – ‘n ketelbraaier met ‘n deksel werk uitstekend.  Gebruik andersins swaardiensfoelie of ‘n groot deksel en plaas dit oor die hoender sodat jy ‘n soortoondvir die hoender kan maak.

Indien die hoender te donker braai voor dit heeltemal gaar is, kan jy dit die laaste paar minute in ‘n voorverhitte oond van 180°C plaas.

Sny die hoender in stukke en sit dit voor saam met slaai.

WENK:

Gebruik hoenderprosies pleks van ‘n heel hoenderdit word gouer gaar.  Ontbeende hoender (wat effens duurder is) word ook gouer gaar.

Die kole moet matig warm wees, anders gaan die marinade swart wees lank voor jou hoender gaar is.

Bedruip die hoender heeltyd met die marinade om dit ekstra geur te gee.


No comments:

Post a Comment