My ma het altyd die lekker geelrys gemaak met lekker vet rosyne daarin. Ons het altyd gespot en gesê dit is dooie vlieë. Geelrys is heerlik saam met bobotie en 'n lekker Sondag skaapboud
MA SE GEELRYS
Bestandele:
250ml
rys
1l
water25ml geelsuiker
1stuk pypkaneel
5ml sout
10ml fyn borrie
125ml ontpitte rosyne (opsioneel)
12.5ml margarien
Metode:
Was die rys deeglik
af in koue
water
Voeg al die ander bestanddele by die kokende water, behalwe die rosyne, die botter en die geelsuiker.
Voeg die rys stadig by en kook dit 20
minute lank vinnig
Gooi die water deur ‘n vergiettes af en stoom die rys met die rosyntjies en die pypkaneel 1 uur lank oor kokende water
Verwyder die pypkaneel en voeg margarien en suiker by.
Dien warm op
Wenk:
Vries die orige rys vir ‘n volgende dag
No comments:
Post a Comment