Tuesday, 30 July 2024


 

INGELEGDE PERE

 

Die pere moet nog ferm wees (ek het 8 pere gehad)

 

Kry ‘n skottel met water (dit hang af hoeveel pere jy het) reg

Gooi 1 eetlepel sout daarin en 100ml suurlemoensap, meng sodat dit sout oplos.

 

Skil pere en sny die klokhuisies uit

Laat die pere lê in voorbereide water

 

Gebruik ‘n redelike groot kastrol en koop stroop.

Hier het jy ‘n keuse jy kan 1 koppie suiker op 1 koppie water of 1 koppie suiker op 2 koppies water.  Sit ‘n bietjie suurlemoensap in, dit hou die pere mooi wit.    As die stroop sterk kook, kan jy die pere insit.  Hulle kook vinnig gaar, so 5 minute, toets met ‘n tandestokie.

Vul gesteriliseerde fless tot oorlopens toe.

Draai deksels dadelik op.

 

**        Ek het 1 koppie suiker op 2 koppies water gebruik en was so 50ml kort op die stroop om my 3de bottetjie to bo te vul. 

            Ek het ‘n kaneelstokkie in die stroop gesit vir ekstra smaak

No comments:

Post a Comment