My vriendin Maretha het hierdie resep met my gedeel. Probeer gerus hierdie sop resep.
MARETHA’S BUTTERNUT SOP
500g butternut, geskil en in blokkies gesny
1 ui, gekap
2 aartappels, geskil en in blokkies gesny
2 wortels, geskil en in blokkies gesny
5ml gemmer
5ml kerrie
25ml kookolie
2 teelepels margarine
1 liter hoenderaftreksel (2 blokkies opgelos in 1 liter kookwater)
250ml melk of 1 blik ideal melk
5ml heuning
2ml paprika
25ml blatjang
Sout en peper
1 pakkie soppoeier opgelos in 350ml water (mushroom of wit uie sop)
Metode:
Voeg pampoen, ui, aartappel, wortel, gemmer, kaneel, kerrie by warm olie en margarine in diep kastrol en sorter vir 5 minute.
Voeg aftreksel, melk, heuning, paprika, blatjang, sout, peper en soppoeier-mengsel by.
Bring tot kookpunt en prut tot groente sai is.
Laat afkoel en verwerk in voedselverwerker of versapper tot glad.
Verhit en sit warm voor met vars brood.
No comments:
Post a Comment