Sunday, 29 January 2017

Lensie- en eiervrugkerrie



Lensie- en eiervrugkerrie
Bestanddele
600 ml groente-aftreksel
1 koppie lensies
1 ui, gekap...
2 knoffeltoontjies, gekap

Wednesday, 18 January 2017

PEPERMINT VIERKANTE



PEPERMINT VIERKANTE
Genoeg vir 6-8 mense
2 pakkies (200 g elk) Tennis-koekies
1 blik (385 g) karamelkondensmelk
500 ml (2 k) droƫ klapper
2 stawe (150 g elk) Peppermint Crisp-sjokolade, fyngedruk

Brokkoli Slaai



Brokkoli Slaai
2 bossies brokkolie – sny in klein blommetjies
1 pakkie spek, gesnipper en gebraai
1 koppie rosyne
1 koppie sonneblomsaad

KORINGSLAAI



KORINGSLAAIKook 250 ml heelkoring in water waarby bietjie sout gevoeg is (ek gooi altyd 'n hoenderblokkie in)
Laat dit stadig kook vir omtrent 45 minute of tot sag (nie pap nie)

Gooi die water af en laat koring afkoel


Kap fyn en voeg by:
1 Groen soetrissie  (ontpit)

Maklike olie-skons




Maklike olie-skons 
10 skons

• 480 g (860 ml) bruismeel
• 1 ml sout
• 2 eiers
• 250 ml melk
• 50 ml sonneblomolie

Wednesday, 14 December 2016

Hoender-en kaaspasteie

 
Een Rolletjie deeg uitgerol.  Sny 4 sirkels uit die deeg.  Spuit 'n bakplaat en sit 2 sirkels op die plaat.

Friday, 4 November 2016

Vrugtekelkietert




Vrugtekelkietert
Nog 'n resep wat ek kan onthou dat my ma gemaak het.  Jy kan dit as 'n koue tert voorsit, of as 'n warm poeding met vla of roomys.


500 ml bruismeel (ek het al koekmeel 2 koppies met 2 teeleples bakpoeier ook gebruik)
250 ml suiker